Programma stallendag: 22 september 2018 

Het programma voor de stallendag krijgt steeds meer vorm. We gaan dit jaar naar Noord-Holland, en ook echt de stad in. De adressen bieden deze dag heel veel verschillende dieren. Dus als niet alleen geiten je passie zijn, maar ook bijvoorbeeld koeien of kippen, dan kun je je hart ophalen.

We beginnen op tijd, en lunchen ook op tijd. Het schema is als volgt:
9.30 -10.00 uur Aankomst bij Jan en Myrna de Wit, Groenedijk 4,  1566NV  Assendelft.
Telefoonnr Myrna 06-41940847
10.00 uur Koffie en welkom. Introductie, aansluitend rondleiding.

11.30 uur lunch
12.15 uur vertrek.

12.45 uur aankomst Geitenboerderij Ridammerhoeve
Nieuwe Meerlaan 4,  1182 DB Amstelveen ( in het Amsterdamse bos)
13.00 uur Start rondleiding
14.00 uur afronding
14.15 uur vertrek

14.45 uur Aankomst kinderboerderij De Bijlmerweide ,
Provincialeweg 46A, 1103SB Amsterdam Zuidoost
Ontvangst met koffie
15.00 uur Rondleiding
16.15 uur Afronding  van de stallendag met een versnapering.

Deze tijden zijn bij benadering, maar geven een indruk van de dag. De rondleiding bij het melkgeitenbedrijf is wel echt op afspraak, dus daar moeten we op tijd zijn, vandaar de vroege lunch. Maar we moeten allemaal ’s ochtends op tijd opstaan, dus op tijd lunchen zal vast geen probleem zijn.

Dieet en kosten en vervoer en aanmelden:
De kosten voor deze dag bedragen € 7,50 per persoon, kinderen € 5.
Heeft u een speciaal dieet, bent u vegetarisch of lust u geen kaas, vermeld dit dan even bij het aanmelden.
Aanmelden kan telefonisch 0523-656696 (géén nummermelder, wel antwoordapparaat) of via de mail info@anbg.nl. Dit laatste heeft de voorkeur. Bij het aanmelden graag opgeven uw naam, woonplaats, mailadres,  telefoonnummer en met hoeveel personen (volwassenen en kinderen)  u komt.

Heeft u geen eigen vervoer, of vindt u het gezellig om met iemand mee te rijden, geef dit dan door. Aan de hand van de opgavelijst worden dan de mogelijkheden bekeken. Wilt u een routebeschrijving aanvragen dan kan dat ook via info@anbg.nl of 0523-656696.
In verband met de voorbereidingen voor koffie en lunch horen we graag uiterlijk woensdag19 september of u meegaat. De eerste aanmeldingen zijn al binnen, maar iedereen is van harte welkom!

White Ranch: Jan en Myrna de Wit 

stallendag1

Op deze boerderij werken Jan en Myrna samen met de ouders van Jan.
Er gebeurt hier van alles.  Dit  bedrijf aan de Groenedijk in Assendelft is een biologische boerderij met koeien en geiten, een zorgboerderij, een boerderijwinkel, een kaasmakerij, een rustpunt, een educatieplek en een moestuin met kas waar ze voor de voedselbank groente telen. Jan houdt de koeien op een biologische manier.

Dit voorjaar is er een nieuwe stal gebouwd met skybox, van waaruit bezoekers de koeien en geiten kunnen bewonderen. De geiten, nubische, toggenburgers en zwartbonten, worden gemolken door Myrna en van de melk wordt kaas gemaakt. Deze wordt in de eigen winkel verkocht, evenals de eieren van de kippen, en het vlees van kippen, koeien en geiten. Kortom er is voor elk wat wils.

 

Geitenboerderij Ridammerhoeve

stallendag2

Het tweede bedrijf ligt in het Amsterdamse bos. Hier zou je je alleen al een dag kunnen vermaken, maar wij gaan alleen naar geitenboerderij Ridammerhoeve. Hier worden zo’n 100 witte melkgeiten op biologische wijze gehouden. Van de melk worden allerlei producten gemaakt; kaas, yoghurt, kwark, boter en karnemelk en ook ijs.
Behalve dat de geiten gemolken worden, worden ze ook ingezet bij yogalessen, want de geiten zijn erg schattig en nemen de spanning weg. Dat van die schattigheid herkennen we natuurlijk wel.  Medewerker Jan zal ons een rondleiding geven op dit geitenbedrijf.

 

 

Kinderboerderij Bijlmerweide

stallendag-3

Deze kinderboerderij is in 1984 klein begonnen maar inmiddels uitgegroeid tot een middelgroot bedrijf met vele vrijwilligers en hulpboeren vanuit de zorgboerderij.  Er zijn koeien, ezels, varkens, kippen, schapen en natuurlijk geiten. Er zijn Nubische geiten, Toggenburgers, Landgeiten, Angora geiten, Wallische geiten en dwerggeiten. Er zijn een aantal oudhollandse rassen aanwezig, bijvoorbeeld de Lakenvelder en Witrik koe en de Uilebaarden en Barnevelder kippen. Reynier zal ons rondleiden op deze boerderij.

 

 

 

________________________________________________________________________________________

Lidmaatschap

Het lidmaatschap bedraagt € 15 per jaar.
Bij gebruik van incasso betaald u slechts € 13.
Heeft u nog geen incasso en wilt u er ook gebruikt van maken dan kunnen wij u een incassomachtiging toesturen.
telnr. (0318) 57 39 71 of gerritvangeerenstein@gmail.com
U kunt ook hier een incassoformulier downloaden: incassomachtiging anbg

Het nieuwe afstammingsbewijs.

Is er iets veranderd? Nee natuurlijk niet, alle gegevens zijn hetzelfde. Uw dieren hebben geen andere voorouders gekregen. Wat wel veranderd is, is de layout. Het afstammingsbewijs is nu dubbelzijdig geprint, dus moeilijker te vervalsen. Op de voorpagina staan de belangrijkste gegevens van de geit of bok en de ouders, eigenaar en fokker.